УсакIуэм и псалъэ

ТеутIыпщхьауэ сызытет дунейм,
ГъущI хъыринэу сыщIеупскIэ,
Сыщхьэщехьэ зэм щыхупIэ лъагэкIей,
ЩIалэ закъуэу зэм сегъафIэ.
Сыт хуэдизу сыхыфIихуэу,
ПэкIэ щIыр симыгъэвами,
IэфI сщищIыжу сеутхыпщIыжри,
ГъащIэ гъуэгум пызегъащэ.
Соплъэр, сщIау Iэдакьэ жьауэ.
Сызыхуейр къысхуэмылъагъу.
МащIэ, куэд, хьэуазэ пыпхъуэр
Згъуэткъым упщIэм и жэуап.
Сэ нэхъапэ иту сощIэр,
Къыспэщылъыр гъуэгу кумб-лъэмбщ
«Захуэу ар щытам фочыкуу,
Упсэуну гъэщIэгъуэнт»?
Аращ цIыхухэм псоми жаIэр,
ПIэтIравэмэ яфIэфIщ,
Мы дунейм нэхъыфIу щыIэр,
КъайхъулIа къафIощI.
Сэри си щхьэм сыщIэтIахъуэу,
Ауэ лейуэ сыщымыс.
Езым сщIэуэ сыщIобжьахъуэ,
Стхыжын куэд захузохьэс!
Си къалэмым фэ фыкъищтэм,
Ар телъыджэ къыфщымыхъу,
ФIыI тIо жыIэ сымыхъуатэм,
Фыхуей жьэм ифлъхьэну-лъэхъу.


Рецензии