Къупхъэ

                Ахъмат Мусэбий и фэеплъу

Гур къэувыIэу ущыджалэм,
Дуней нэхур зэу кIыфI хъуащ,
Ущие псалъэ къыджепIахэр,
Псори си гум къэкIыжащ.
Системищ тетт мы дунейми,
Язым уритетт,
Йомыгъэсу шэми - шхуми,
ЛэжьэкIуэбэм ухуэсакът.
Уэр мыхъуам хьэлэбэлыкъ,
ДыхэкIынтэкъым зы махуэ,
Къызтебнауэ цIыху и хьэкъ,
Хэт жиIэн, бгъэкIуауэ махуэ!
ФIыгъуэу тетыр мы дунейм,
КъырашалIэт "Сельхозтехникэ"-м,
Ар зэхуэдэу мыгуэшам,
Ураджэнут зэу Обкомым?...
Уэ уи щIыхуэ куэд,
ЦIыхухэм къатенащ,
Умылъагъуу я зы лъэпэд,
Унэ лъапсэ яхуэпщIащ?!
ЩIы хъурейм ***т ухуащIатэм,
Мы дунейр зэтес пхуэщIынут,
КъыщIэпшынурэ цIыхухэр джатэм,
ЗэгурыIуэу бгъэпсэунут.
Щыгъуэм пIалъэ иIэщи,
Зэгуэр иухынщ.
Ахъмэт Мусэбий,
Къупхъэу удиIэнщ!
 
               
               
*Къупхъэ - эталон.

                февраль, 1983 г.
   


Рецензии