Музика

Помниш ли нашата лунна соната
свирена лятото, там, край морето?
Аз бях пианото, ти - музиканта.
Дишахме музика. Беше ни леко.

Нямаше черни клавиши по мене.
Твоите пръсти не бяха с мазоли.
Имаше нежност, която пълзеше
по ръба на високите вълноломи.

Наша бе сцената в звездната зала.
Всичко извън нея тънеше в черно.
Дългата нощ дирижира тогава
твойто изпълнено с огън алегро.

Днес те откривам в "Рапсодия в синьо".
Още ме свириш, но вече минорно.
Твоите пръсти докосват различно.
Времето, знам, за това е виновно.


Рецензии