Зоряне

(внучечці Анюті)

Ще не вміють ручки обіймати вправно,
Ніженьки ще й кроку не ступили в світ,
Лиш у час при стрічі віченьки забавно
В радість розцвітають наче первоцвіт...

Сміх і втішний лепет мають дивну силу, –
Душу огортають в зоряні чуття,
Серденьку здається в цю хвилину милу,
Ніби сміх осяяв, раптом – все життя!

Промені – це струни на бандурі неба,
Граючи, радіє музиці дитя,
Солодко на серці, слів чуттю не треба,
Боже, дай дитятку я'сне майбуття!

Все найкраще в світі родиться з любові,
В усміх немовлятка закохалась мить.
Все, що не вдалося висловить на слові –
Спромоглось у звуці, й ввись летить, летить!


І, наче скрипка, грає день,
В пейзаж зими вплітає квіти,
Фіалки в січні, спів пісень –
Це сміх дитяти рясноцвітний!
Маленьке сонечко, рости!
На радість мамі, тату, людям!
Наводь невинністю мости,
Нехай добро наквітне в грудях!


Рецензии
Вітання, Валюшо!
Хай росте в любові!

Надя Чорноморець   15.02.2013 18:12     Заявить о нарушении
Вітаю навзаєм, Надієчко! Дякую!
Обіймаю і шлю низку найліпших зичень!

Валентина Чайковская   16.02.2013 12:02   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.