Бъди ми вятърът

Не ме обичай все през разстояния.
Бъди ми вятърът, през мен преминал.
Надипляй смело всичките мълчания,
в които себе си не си откривал.
Надипляй страховете, расли в мрака ми,
изтеклите през пръстите ми сълзи
и всички строфи, дните ми прояждали,
останали в душата ми некръстени.
Надипляй смело! Някъде към крайчеца,
след цялата камара от плохи
ще блесна аз, пречистена и бяла.
Най-бялата от всичките жени.


Рецензии