АЕз даен осетин!!!

Куыд у дае ном? – Меня зовут Залинка!
Цы кусыс абон? – Встреча с половинкой.

АЕмае ирон дае ды? – Да, да, я осетинка!
АЕмае аембаелут каем? – Чего? Ты про косынку?

Наей, нае! «Косынка» у саербаеттаен!
Каем и дае хур, аембаелут с'мах цы раетты?

Какие «раетты»? Слышать нету силы!
Я ж говорю, иду на встречу с милым!

АЕмае даеуаен? Дае ном куыд у, мае къона?
Меня Алан, я здешний, я с района!
А если точно, то Алан с Шалдона.

Шалдонаей дае? Мае искаей уырдыгаей зоныс?
Чего сказал? Да ты по ходу гонишь?!

Цы худыс ныр, ;аез худаегаей цы загътон?
Ой, не могу, а что такое «загътон»?

Ирон у уый, иронау чи фаедзуры!
Чи солнце-йы баесты, фаезаегъы – хур у!

СЫРДОН


Рецензии