Локомотив минулого

Меланхолійну ночі темноту
              порушили раптово звуки войовничі.
Неначе бронепоїзд,
               що прокинувся на запасних шляхах,
Прорвався у цей простір
                І сигнал з минулог опослав.

Пронісся мов фантом, щоб знову нагадати,
Що в революцію
          народ не встиг у свої руки –
                долю взяти.
У нього виклик грізний.
                - Ти до боротьби готов?
Гримить залізом –
                кличе всіх на барикади знов.

Буржуй ,немов мікроб той незнищенний
                пробудився ,               
І завдяки національним патріотам  -
       знов на чолі суспільного процесу –
                опинився.
Тож маємо очікуваний –
                негативний результат.
Зробили кроки на століття не вперед –
                але назад.

                *****


Рецензии