Свиня - вона i залишаэться свиня

Йде відкриття нового стадіону.
Болільниками ця «Донбас  арена «- 
                повна.
В високій ложі -  троє президентів.
Сьогоднішній держави, «Шахтаря» -
               і той новий, хто буде третім.

Всі троє – вороги.
                Та ситуація така:
Себе з них кожен бачить матадором,
Який на цій арені – покладе бика.

І так як  тут
                болільники  лементували,
Пішли б  до урн
                і голоси свої –
                за нового віддали.
Ким буде він?
                В штанах, а чи в спідниці?
Загадка – як смертельний номер.

Отут не можна помилитись,
Кого в провідники цей натовп обере.
Отого, що із мордою бульдога,
                чи   іншого,
                що п*ять років проспав.
Тепер прокинувася
                і голосом месії заспівав.
Але дурниці меле,
           бо робить нічого не навчився.
Рахівником колгоспним – народився.

Або той другий,
        з немісцевим прізвищем  Литвин. 
За Кучми показав себе –
                який він є один. 
Підгавкував і в справах у брудних
                із шефом засвітився.
Тепер почистив харчик і думає –
                відмився.   

Нарешті жінка.
                Чиста і пухнаста.
Неначе зірка серед бруду цього – ясна.   
Одна у цій державі
                господарством управляє.   
Хоч кухні цеї досконало і не знає. 

А хлопці ті гарчать неначе пси скажені.
Не знають як забрати
                керування в неї.
 -Цю кухню , тобто Україну,
                не віддам нікому,
Вона сказала, і схоже –
                може й буть  по тому.

Але чи матимемо у осадку
                позитивний результат??
В Одесі кажуть: - Якби й ні, - то так.
В відьмарських головах є ліки і отрута.
Отримаємо що – спитаємо у Брута.

Загадки не прості.
                Тут треба думати й гадати.
Не опинитись щоб в калюжі
                і бульки пускати.
Є небезпека, очі витріщивши знову,
Підемо, і замість бика –
                знов    оберем –
                корову.

551414             30 серпня 2010
                *****


Рецензии