На меж

Ми підійшли до нової межі,                Яку народи інші встигли подолати.
Це вибори вождя,
     з яким наступну п*ятирічку - 
         маємо не легкий шлях долати.               

 І вдруге ,феномен з часів матріархату.
Бо жінка стала знову –
                на престол претендувати.
Як і княгиня Ольга,
                на порушення усіх канонів ,
Вона, упертим кроком йде до трону. 

 Розумна, впевнена, красива мов богиня.
Неначе з фресок київських  -
                зійшла свята Софія.
А конкуренти, мов баранів стадо,
            щось невиразне мекають
                і виглядають безпорадно.

 Один з них –
            що посаду цю п*ять років обіймав,
І другий  ,
        що затято з ним боровся –
                та на виборах програв.
І далі вже мілкіші  –
                у невідомості очікування,
Приречено щось мимрять,
                як перед закланням.

 Завмерло стадо у очікуванні результату,
Й готове рушити за переможцем
                безоглядно.
Куди рука покаже –
                в тому напрямку отара і посуне,
В надії більше на удачу, на фортуну.

 Чотири напрямки,
                й кругом одні випробування.
На півночі голодні вовки в лісі,
                й хиже їх дихання.
Зі сходу жовтолиці
                так же ласо заглядають.
На півдні  -
                різнорідна і не дружня маса.

 Можливо в західному напрямку
                засвітять кращі шанси?
Народ там ситий,
                і здається вже навоювався .
Можливо й ми зігріємося там
              й не втратим  шкури   свої  ниці.
   
 Побіг туди  народ –
                за хворими горшки тягати.
Ні хто йому не прищепив:
  -За власну долю треба воювати.
Відбити у сусідів зазіхання
                на чуже добро                І  захазяйнувати, як було колись  давно.
    
Надію маємо, що жінка із косою,                Бур*ян той виполе - жорстокою рукою.
Не відчуваєм контурів,
                яке ж майбутнє нам підносить?
Бо зачаровано перебуваєм  –
                під її гіпнозом.
Проте, не маєм права більше помилятись.
Ресурси – вичерпано,            
                обмаль часу.

550351                12 листопада


Рецензии