Мара

В тіні дерев  на пенсіонній лавці,
Зустрів я дивного і говіркого старця.
Копаюсь в пам’яті  -нагадує кого?
Ага,то пріснопам’ятний дідусь
                на ім’я Хо.

Спочатку ввічливо
                почав він втягувать в розмову.
Та потім бомбувати став,
        немов агент з близького закордону.
І щоб вже сумніви не закладалися ніякі,
Історію походження свого
                добавив він на закид.

Неначе внук він
                бувшого прем’єра Вітте,
А не з якихось байстрюків
                чи посполитих.

Його я слухав наче платівку стару,
Що гавкала російським грамофоном.
Старі мелодії у виконанні  -
                незнищенних солдафонів.

Прощаючись із цим минулого реліктом,
Хотілося послать  його  -
                до  бісової матері.
Щоб ця мара із нашого життя -
                скоріше зникла.

                ******


Рецензии