Хто геро

У кожного народу є герої і борці,
Що в мартиролах пам*яті  -
                повинні бути вписані.
Вони ж, поодинокі  є й у нас ,
                та більше – інших:
Прислужників чужих імперій,
             пройдисвітів, авантюристів.

Ось час сьогоднішній:
Вже нові претенденти
                на арену вийшли.
Ні чим не відрізняються від тих,
      що вже безславно відійшли –
                колишні.

Ось нова хвиля політичного життя,
        на берег викинула
                властолюбних ловеласів.
Заповнило усі щілини це сміття
    і заходилося дурить, як думають,
                тупу й нікчемну масу.

Один бандитів тюрмами лякав
                і руки простягав в народ –
                які не крали.
А інша – серцем,
                що за всіх болить,
як виявилось - лицемірно спокушала.

Розсипались пустопорожні обіцянки.
Ганяє вітер по майдану –
                лиш пусті бляшанки.
Угоди газові, захмарні ціни –
                за вогонь в конфорках.
Інфляція скажена.
          У банкірів спекулянтів –
                очі як у чорта.
Тріщить словами обіцянок нова влада.
Але діла засвідчують :
Лиш на брехню і лицемірство –
                здатна.

551331                10 вересня 2011
                *****


Рецензии