Смуток

За кордони усі прагнуть,
Всі тікають жваво,
Жити хочуть люди краще
Й думають лукаво.
Всі гадають, що там ліпше,
На чужій землиці,
І що будуть всі багаті,
Й навіть гарно лиці.
Але хто ж їх там чекає?
Хто ж їм дасть ту змогу,
Аби гроші заробити
Й витоптать дорогу:
В інший світ, в іншу культуру
Й навіть в інше братство?
Там свого народу вдосталь,
Там своє вже царство!
І як звати тих лукавих
Втікачів Вітчизни?
Для біженців нема в мові
Гарних назв, хоч скисни.
Вони досить бідні люди,
Й гроші ні при чому:
В них в житті немає щастя
І немає дому.
Я нікому не бажаю
Бути тим біженцем,
І не мати в житті щастя,
І страдати серцем.
Краще бути патріотом
Рідної Вкраїни
Й бути гідним і любимим
Нашої родини!


Рецензии