Свят - Вечир

Зима. Навколо сніг біліє,
Мороз малює пензликом на склі.
Дерева в інеї завмерлі й нерухомі
Стоять замріяні, все як в казковім сні.
Ще з вдосвіта в печі замиготіло,
І дим галузкою понісся над селом,
Ґаздиня тісто в діжі замісила,
Щоб вся сім`я вечеряла «святим».
Свят – Вечір завітав у кожну хату,
Кутя запрошує до столу хазяїв,
Вареники, узвар, гречана каша,
Коржі із маком, голубці з пшоном.
Увечері, як геть уже стемніє,
Ідуть колядники, віншуючи Христа,
Дзвінкий їх спів всю хату звеселяє,
Бажають всім достатку і добра.
Пошли нам, Боже, многії літа,
Щоб пан-господар горем не тужився,
Щоб були завжди повні закрама,
Щоб всякого добра було доволі.


Рецензии