У роднае мовы якiя прасторы?

У роднае мовы
                якія прасторы?
Сям’я ды калыска,
                ды песня ў полі.

Застолле.
                Вяселле.
                Памінкі.
                Журба.
Яшчэ ў роднай мовы
                душа ёсць твая.

А душа твая
                цэлы ўмяшчае сусвет.
Рубяжы роднай мовы –
                на арбітах планет.

Я ўпэўнена ў тым,
                што яна й там гучала,
Дзе жыццё свой выток
                ад нуля пачынала.

А яшчэ цвёрда знаю,
                што яна прагучыць,
Там дзе мы ўжо
                ніколі не зможам пабыць.

Як бясконца жыццё
                і бясконца прастора –
Так бясконца заўжды
                наша родная мова!


17-18.03.2009


Рецензии
Гучала...Гучала? Гучыць!
І будзе гучаць яна вечна,
Бо ў душах яна, то бясспрэчна,
Гамоніць, пяе, не маўчыць!

З павагай,

Оксана Маркович   02.06.2013 16:48     Заявить о нарушении
Цудоўна напісана! А галоўнае - ад душы і сэрца. Дзякуй!

Люба Солошина   02.06.2013 19:06   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.