Бъдна нощ

Била ли е онази нощ безлунна?!
Дали небето, в свойта самота
е чакало да стане ново чудо?!...
Страх, приютен в очите на жена
 
и мъж, разкъсал вятъра с мълчание,
стаил надежда, болка и тъга…
И миг, родил най – чистото сияние
от огъня на пареща звезда.
 
След нея тръгва път във тъмнината,
по нея мъдреците дирят брод
и скланят взор…А после и Земята,
мечтае как се случва нов живот…
 
Била ли е онази нощ чутовна?!
Навярно да, щом с писък на дете
съдбата ни, зачената греховно,
пречиства свойто грешно битие…


Рецензии
И мне понравилась Ваша Рождественская ночь, Йорданка!
С наступающим, Вас, Рождеством!

Русский Росс   05.01.2016 11:46     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.