Конспект чувств православного

Читая Творение святителя Димитрия Ростовского о пяточисленных молитвах.
Конспект чувств православного.

Слава Тебе, Христу Богу моему, не погубившему мя грешнаго со беззаконьми моими, но даже доселе грехом моим потерпевшему. (Поклон)

Сподоби, Господи, в день сей без греха сохранится нам; даруй ми, Господи, да ни словом, ни делом, ни помышлением прогневаю Тя, Создателя моего, но вся дела моя, советы и помышления да будут во славу Твою. (Поклон)

Боже, милостив буди мне, грешному, во всей жизни моей: во исходе моем и по кончине моей не остави мене. (Поклон)

Царю Небесный: Трисвятое: Слава, и ныне: Пресвятая Троице: Господи,помилуй! (трижды) Слава, и ныне...
По сем:

МОЛИТВА 1
Отче наш: Яко Твое есть Царство:
О, Мати Милосердая, Дево Марие, аз грешный, воспоминаючи Твоя болезни, егда Ты услышала от Симеона пророка о немилостивном убиении Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, соболезную Тебе всем сердцем, душею и разумением со слезами и рыданием, егда Ты стала на путь неизбежности сего.
Богородице Дево, радуйся.
МОЛИТВА 2
Отче наш: Яко Твое есть Царство:
О, Богоблаженная и Пренепорочная Отроковице, Мати и Дево, в честь памяти болезни Твоея, егда позабыла Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, в церкви и через три дни Его не видела еси; соболезную трепету сердца Твоего, метанию души Твоея смятению разума Твоего о преждевременности происходяшего.
Богородице Дево, радуйся.
МОЛИТВА 3
Отче наш: Яко Твое есть Царство:
О, Мати Света, Преблагословенная Дево Богородице, в честь и память болезни Твоея, егда Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, поймана и связана слышала еси, приими от мене, грешнаго, соболезнование о чувстве приближения немилостивного убиения Его, замирания души Твоея, вопля сердца Твоего.
Богородице Дево, радуйся.
МОЛИТВА 4
Отче наш: Яко Твое есть Царство:
О, Милосердия Источниче, Дево Богородице, приими от мене, грешнаго в честь и память болезни Твоея, егда на Кресте между разбойники видела еси Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, соболезнование с Крестным сыном Твоим Иоаном о Твоем чувстве личного распятия и желании взять на Себя все страдания Сына Своего.
Богородице Дево, радуйся.
МОЛИТВА 5
Отче наш: Яко Твое есть Царство:
О, Надеждо моя, Пречистая Дево Богородице, приими от мене, грешнаго соболезнование в честь и память болезни Твоея, егда видела еси Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, во гробе полагаема. Не рыдай Мене Мати…, а слезы заливают весь мир, боль до неба, здесь Все и точится из Глаз. Глаза Эти видели всю земную жизнь Твою, Господи… Отче небесный!!!...
Богородице Дево, радуйся.
Аминь.


Рецензии