Песня юнги на украинском языке

Пісня юнги

На  виднокрузі  кораблів
Захвилювались  ліхтарі:
В  імлі  виднівся  близький  берег.
Щербатий  місяць  раз  у  раз
Крізь  хмари  блимав:  зорі  пас
І,  недосяжний,  фанаберивсь*.

Змагались  тиша  й  далина:
Гітари  бринькала  струна 
І  замовкала  –  не  надовго! 
Струну  хтось  знову  зачепив:
П’янкий  із  сріблом  перелив
Заповнив  сутінки  акордом.

«Як  до  далеких  берегів
Пливуть  з  Одеси  кораблі
Між  Дарданеллів  і  Босфору…
Багдад    прославив  так  Сіндбад,
Так  славив  злодія  Багдад…»  -
Відважний  юнга  вкотре  вторив:

«Розбійник,  злодій  –  їм  хвала!
Але  не  звабою  вела
Сміливих  в  мандри  скрута  й  жадність,
А  таємниця  манівця
І  в  океані  острівця  –
Бродяг  очікувана  радість!..»

На  виднокрузі  кораблів
Захвилювались  ліхтарі  –
Вони  відчули  тугу  в  струнах...
Струну  хтось  знову  зачепив,
П’янкий  із  сріблом  перелив
Гойднувся  хвилею  в  відлуннях:

«Як  від  далеких  берегів
Пливуть  в  Одесу  кораблі
Між  Дарданеллів  і  Босфору…
Багдад    прославив  так  Сіндбад,
Так  славив  злодія  Багдад…»  -
Відважний  юнга  вкотре  вторив.

         *Ф  а  н  а  б  е  р  и  т  и  с  ь  -  триматись  пихато


Рецензии