Сонет 70. В. Шекспiр

Те, що осуджують тебе- не твій порок.
Усе прекрасне- є мішень наклепів,і так завжди було.
Підозра- ось краси орнамент, вивчи цей урок.
Підозра, мов ворона  в  небі яснім  літає,як на зло.
Людська брехня підтвердить.що ти пошани гідний.
Ще й возвеличе: тебе не спокусили.
Шукає найсолодший пуп’янок черв’як огидний,
А ти залишився без плям ,і вистачило сили.
Спокусу молодих років ти обдурити зміг.
Або тебе не спокушали, або її ти переміг.
Я вірю і буду і хвалити,та рот у заздрості  великий
І лише правдою його не затулити.

Підозрюють, що маска це, а не твоє лице.
І ця підозра на заваді:не всі серця тебе любити раді.


Рецензии