Дар

    «Усяке добре давання та дар досконалий
    походить згори від Отця світил, що в Нього нема
    переміни чи тіні відміни» -
                Біблія, Якова 1: 17.

Де подіти дар, що маю,
Де його приткнути?
Коли він душі моїй
Не дає заснути.
Коли він посеред дня
Розумом керує –
Заставляє брати ручку
І вірша диктує.

Не писати вірші? – Що ви!
Нічого не вийде.
Цей-бо дар уже не спиниш.
Кинеш, знову прийде.
Буде знову піднімати
Так, щоб поспішала,
Щоби те, що він дає,
Швидко записала.

Я вже з ним не сперечаюсь,
Просто віддаюся.
Беру ручку, беру лист,
І за стіл саджуся.
Напишу, пізніш читаю.
Дивина та й годі:
У віршах присутня мудрість,
Що завжди в нагоді!

То ж пишіть, мої співсестри,
Співбрати, хто може…
Вірю, що вірші всі наші
Комусь допоможуть.
Якщо дар ти маєш в собі,
Старайся писати.
Те, що задарма отримав,
Повинен віддати.
26.02.2009


Рецензии