Сов сть

                СОВІСТЬ

                Так, повірте, про це мені тяжко писати,
                Так нікому не хочу тиранити душу!
                Але серце моє вже не може мовчати,
                Розум твердить – кричати я мушу!
                Люди! Совість у нас продається,
                Продається безпутно і всюди!
                Увесь світ вже над нами сміється,
                Що ж ми робимо? Людоньки, люди!
                Браття! Совість наша стала товаром,
                Святу совість торгують  гендляри!
                Ми без неї залишимось всі незабаром,
                Ми заробимо жорстокої Божої кари!
                Совість продається у виконкомах,
                В судах, в Верховній Раді і в партіях!
                Її продаж скріпляють в золотих хоромах,
                В договорах, в законах і в хартіях!
                Ні, я не кажу, що совість торгують,
                Тільки високі державні інстанції!
                Нижчі, ті також совість ґвалтують,
                І залучають для цього здирницькі санкції!
                Совість продають в дитсадках і в школах,
                У прокурорів, в лікарнях, в міліції!
                Бог цих торговців - жорстокий Молох,
                Ними керують – спокуси, жадоба, амбіції!
                Невже, Українці - нам торгувати нічим?
                Адже наша Вкраїна –  неймовірно багата!
                Але нерозумна влада, як поганий вітчим,
                Людей підіймає – брата на брата!
                В нашій державі багато  хліба,
                Багато заліза, сала, гусей і корів!
                Земля Українська, як масляна скиба,
                Вкраїна заможна на трударів!
                Чому ж ми не хочемо цим торгувати?
                А совість свою перетворили в товар!
                Чому ми не хочемо правду шукати?
                А кладемо в кишені смердячий навар?
                Адже совість можна лише раз продати,
                Назад відкупити – вже не можна ніяк!
                Не можна і силою совість забрати,
                А людина без совісті – це довічний бідняк!
                То ж до Вас я волаю дорогі земляки,
                Життя повну чашу – пийте до дна!
                Дай щастя Вам Боже на довгі роки,
                Але пам'ятайте, що совість одна!
                Я всіх закликаю Вас - браття  мої,
                Залізно в руках свою совість тримайте!
                Родіться, живіть, творіть долі свої,
                Але совість нізащо не продавайте!

                3 листопада  2012 року             Григорій  Трудний   


Рецензии