Сонет 114. В. Шекспiр

Або корону розум почепив -
З солодкої брехні отруту п'є
Або мій зір чарівне зілля пив,
Те, що любов закоханим дає.

В тім зіллі таїнство алхімій:
Щоб найсвітліше в темному вбачати -
З безформенних створінь ліпити херувимів,
Схожих на тебе, й весь час їм пробачати.

Зір хоче розум обдурити-
Келих солодкої отрути налива,
Бо знає він, як розуму годити.
І розум п'є по-царські, п'є до дна.

Любов — отрута! І цю отруту випити не гріх,
Бо очі перші п'ють, вони грішніші всіх


Рецензии