Дiоген

     ДІОГЕН

Я вештаюсь по світу з ліхтарем.
Я – Діоген
і мій притулок – діжа.
Ні, я не був ніколи шахтарем,
чи шахраєм.
Мені потрібна їжа
духовна.
Ось чому я день за днем
знайти у цій пітьмі людину мрію,
та навіть вдень з таким палким вогнем
не можу відшукати – чи не вмію?
Тож, прошу панство, вибачте.
Живіть.
Нехай вам ваш живіт не заважає.
Як до свині звертатися на Ви,
вона себе ще більше поважає.


Рецензии