Уэрэд

Хъупсырджэным уэрэд жеIэ,
Зэрыкъуажэу дыдожьу,
Къэбэрдей  къежьу бжыдоIэ,
Лей зэи хъуркъымэ ежьур.
Афэбг уеджэм къыпподжэжыр,
Албэч ар игъэунэхуащ,
Дыгъымыхъуэм укIэрыхьэм,
Джэрпэджэжыр зэхыбох.
Зэи ди напщIэм темыкI Iуащхьэм,
Нобэ дэкIхэр къыдодаIуэ,
Нэгу зыужь къакIуа хьэщIэфIхэм,
Къытевгъазэ яжыдоIэр!
Мы дунейм адыгэу тетым,
Албэч псоми ягъэфIэнщ,
Ар турне ежьауэ къэтым,
Къэсыжыху - дыжейигъуейщ?
Хьэрэкхъуэрэ зи инагъыр,
КъимынэнкIэ хъунут тхыдэм,
Маржэ! - дэ дыцIыху мэмырхэщ,
Къыщалъхуар Албэч абдежш!
Бахъсэныжь и дэущ макъыр,
Бахъсэн псыхъуэм щызэхыбох,
Хъупсырджэным и уэрэдыр,
Дуней псом зыхах!
Хъупсырджэныр блэкIыу тлъагъум,
ФIыуэ щыIэр ди гум къокIыр,
Хуарзэу уэгум ит къуршыбгъэм,
Тхурепсэу Албэч - ефIэкIыу!
                29.11.2012


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.