Як живеш, Украiно моя

              Як живеш   Україно моя ?
              Ти  Шевченкова  радість та сльози.          
              Знов до тебе звертаюся  я
              Як до  тої кринці в дорозі.
 
             Обпекла   мені смага вуста,
             Лиш  спасіння холодна водиця.
             Жаль, не  зможу відерцем дістать,
             Бо глибока ця чиста криниця.

            Хтось відерце украв з ланцюжком,
            Можеш тільки в криницю дивитись.
            Та ні квартою, ні черпаком
            Не дістанеш води щоб напитись.

            Хай  Вкраїно криниця стоїть,
            Може Бог і мені дасть напитись,
            А тепер в ностальгії своїй
            Буду тихо за тебе молитись.


Рецензии