Молодово ты маё!..

Роздум про мову бацьков

Ах, мова народная!
Ким ты народжана…
Можа, БамЖом  гэта, як кажа твар?
Ци-то ЦитоВича й Шырмы но гондычкы,
Дэ Журавли в ЖуравКах но Б ий равли па Дзед Васьц?
Га?

Дайтэ Ж ля школ хоть верш-два
О вот такых Песен-Сказ.

Не. А ны дасьць а ны тьма Ж.
Сам атшукай то Кахань,
Шо но Ж а во НарадЖайц гонды а во в Кама Рад.
Шо Ж, натэ Кирка ля шпань.

Мы вас датопчыма, самк!
Колы втопТаты но в гразь
Вы пак сумилы й Татка, шо ходэ с сумкыё, как
Ны Ж Дид Мороз с Коляда й.

Дэ Ж той Народ,
Вишну Зёрн,
Шо й Нарада взев в ятвяг да й ий папёр да й Днипро вж…

Вишни маи да без костк!
Костя! Кастусь КалиНовск!
Янка Купала, Куб Кол… Дзе Ж вы, дабиты Арол…
Дзе Ж ты, Адам Гурынов…
Шо, оно в Дяка з Янов
Савича Франца сциШок Ш?

Э! Шэляговыч с Трушко
З Минзэрам Раму но чцё. Молодово ты маё!..
Забыцьцё.
Ну, бы й а во чыйСИК дом Ж.

Зюзин? Чы й, мо, КобзаровСК?
Год ГадавЁв
Дасьць вам злоб!


Рецензии