Lepadati de fericire

Se duc femeile de acasa
Lasind copii in strada goi,
Se duc cum se duceau odata
Barbatii toti pe la razboi.

Si prin alte tari lucreaza
Cu greu limbajul invatind,
Ca sa trimata bani acasa
Datoriile itorcind.

Dar acasa la meleaguri
Stau barbatii toti in toi,
Vin servesc parca se intreaca
Gramaditi linga un butoi.

Pe la baruri cite-o data
Tavaliti ca prin pamint,
Stau barbatii toti gramada
Aruncind banii in vint.

Si fumeaza,si se imbata,
Mai zimbesc printre musteti.
Ce-ai sai faci?Asa li-i soarta
Doar femeile muncesc.

Copilasii umbla drumuri
La bunici si la bunei.
Nu-nteleg nimic din viata
Lepadati de mititei.

Femeilor mai stati o clipa!
Intorceti-va-napoi,
Nu vedeti cum se framinta
Inimele fara voi?

Poate stati,o sa ramineti,
Pling copiii fara mame
Si pierd somnul cela dulce
Fara a voastre calde palme.

Incurajati barbatii vostri
Avind grija de copii,
Caci un sot fara sotie
Face numai nebunii.

Doar muncind aici in tara
Pe pamintul imblinzit,
V-om gasi acea comoara
Care-odata am prapadit!


Рецензии