Шоновi Маклеху

                ...був моряком, вантажником, кухарем,
                продавцем пива, вуличним музикантом,
                двірником, вчителем географії, фермером,
                водієм велосипеда, проповідником істини,
                шукачем скарбів, помічником археолога,
                пожежником, кондуктором, журналістом,
                газетлярем, крамарем.
                Шон Маклех


Я теж шукач скарбів,
яких знайти не в змозі.
Немов на прю набрів –
на себе – на дорозі.

Чи переможе той, кого в собі  тримаю?
Хтось каже: – Пострівай…
Я все життя стріваю,
бо я – шукач скарбів –
скарбів Живого слова.
 
Наснись мені, Самбір,
і мово калинова…

05.12.12


Рецензии