Франко

Франкові очі, руки, плечі,
Руде волосся і чітке чоло.
Так дивиться... Навколо вечір,
Його знов бачу я через вікно.

Такий розумний, мудрість сяє,
Мов заговорить раптом тут граніт,
Франко, немов, зараз спитає:
Що ти зробив? Чи вже почав політ?

Чи вже злетів назустріч славі?
Крізь терни до зірок чи ти б пішов?
Коли Франко мене спитає,
Скажу "поборю, як і ти боров!"

29.11.2012


Рецензии