де бiлий свiт такий iще зелений

...там, де довіра - як місток до віри,
там, де не треба масок, латок, лат,
лаштунків, обладунків, недомовок,
де «так» - це «так», а «ні» - сумні вогні
на полустанку втраченої долі...

там  білий дім, там глиняна долівка,
поволі сум бере пастушу сумку,
бреде по травах і пастушить сон;

вікно відкрите – сад у нього дише,
ряба корівка тоне у туманах,
не вийти, ні зайти у ті краї,

де білий цвіт, та ще біліші груди,
де білий світ такий іще зелений,
де місяця окраєць розкришився,
як бублик у долоні малюка…

така дотульна безпритульна ніч,
така роса, що льолю хоч викручуй,
такий гіркий полин, що ти вже сивий,
такі солодкі вишні, що любов.


Рецензии
Дуже гарний вірш! Чудовий звукопис, прекрасні образи.

Валео Лученко   05.05.2014 00:06     Заявить о нарушении
Дуже дякую!

Ганна Осадко   04.06.2014 11:17   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.