Ричард Бротиган. Хиллари экспресс

Только что впервые заказал себе еду
     рис и карри 
в японском ресторане – сам.
     Какой триумф!
Чувствую себя ребенком, делающим
     первый шаг.

     Берегись, Эверест!

                Токио
                16 мая 1976

     Сэр Эдмунд Хиллари (1919 – 2008) – новозеландский исследователь; вместе с Тенцингом Норгэем первый поднялся на вершину Эвереста и вернулся.

–––––––––––––––––––––––––––––––
R. Brautigan. The Hillary Express

I just ordered my first meal
     curry and rice
all by myself in a Japanese restaurant.
     What a triumph!
I feel like an infant taking its
     first faltering step.

     Watch out Mount Everest!

                Tokyo
                May 16, 1976

Textual References
"Hillary": Sir Edmund Hillary (1919- ), New Zealand explorer; with Tenzing Norgay he was the first to reach the summit of Mount Everest and return.


Рецензии