Dreptatea

               
A  fost  un  om  pe  lumea  asta,
Si  multi  au  fost  naintea  lui,
Putin  se  deosebea  de  altii,
Era  om  simplu  poti  sa  spui.


De  mic  si  pin  crescu  mai  mare,
Il  framinta  o  intrebare,
Ce  este  dreptatea  oare?
Cui  si  ce-i  pare?

Nu-i  raspuns  clar  la  intrebare,
Poate-i  iluzie-un  cuvint,
In  care  credem  toti  pe  rind,
Dreptatea  noastra-n  lume  cautind.

Omului  asta  ii  placea,
Sa  fie  tot  cum  el  zicea,
Dar  el  curind  a  inteles,
Cale  gresita  a  ales
Pe  toti  sa-i  convinga  nu-i  sta  in  puteri,
In  lumea  aceasta  sint  multe  pareri.

Mult  se  lua  la  ramasag,
Oare-i  parea   asa  de  drag?
Nu.  Pur  simplu  el  credea  ca  dreptate  are
S-atunci  c-o  avea.
Cum  el  chiar  singur  zicea,
Dreptatea  lui  nu  la  toti  le  placea.   
                12.02.11.


Рецензии