В гостi на вечерю

Новий  килим  на  підлозі,
Гарно  вбрана  хата.
Може  пощастить  небозі-
Зайде  хтось  на  св’ята...

І  кого  так  виглядае,
Вона  у  віконце?
Довго щось Петра не  мае,
А  вже  сіло  сонце.

Св’ято гарне, та що з того,
Як  Петра  не  мае.
Тай не буде  вже нікого,
Лиш  дарма  чекаю...

Раптом  стукнуло  у  двері,
Встала,відчинила.
-В гості  можна на  вечерю-
Вона й зупинилась.

Тай  застигла  на порозі,
Чи то сон, чи казка.
Як  ти довго був в дорозі,
Та  заходь  будь  ласка..

Як  для щастя  треба  мало,
Іноді хоч  слово
Тільки  серце  щоб  заграло,
Повірило  знову...


Рецензии