***

Ніхто тебе не зачіпає,
Ти вільний від усіх турбот.
Між мертвими тебе немає,
Серед живих твій ешафот.

Ти чуєш чийсь приціл у спину,
Хоч тільки усмішки в лице...
Нема життя, як і - загину,
І не прорвати це кільце,

І не здолати переправи,
Ані вперед, ані назад...
Стоїть велика тінь держави
Чи не навколішки...край грат.

Чий каземат - вже й не вгадає,
Хоч тюрм за нею - гать гати...
Тепер дорога лиш одна є:
Туди-сюди, туди-сюди...

Туди... Сюди...


Рецензии