Измислени

Измислих си една различна приказка
в която всички феи бяха смешни…
Не плачеха захласнато по принцове,
не хранеха напудрени надежди…

Не ходеха нагиздени по кладенци
да чакат някой там да ги нарочи.
По мръкнало не сееха в душата си
копнежи в заклинания пророчни.

Но бяха диви, луди чак за връзване
(на мен ли те или пък аз на тях приличам ).
Решаха ли сами си бяха кръстници
и можеха до болка да обичат.

Красиви в сивотата непремерена,
жадувани, но тайно, като грешници.
Не се опитвай да им мериш делника,
че имат само диви понеделници…

Останалото е една измислица,
от приказка в която са живяли.
Измислените феи стават истински,
когато някой с огън ги погали. 


Рецензии
Добрый вечер, Йорданка!
Сегодня, я перевёл это замечательное стихотворение. Хочу, чтобы ты оценила мою работу.
Вот ссылка - http://www.stihi.ru/2012/11/20/11487
Жду в гости.
С сердечным теплом и улыбкой,

Олег Глечиков   20.11.2012 23:57     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.