Осiнь в Одесi...

Листопад колоситься ще листом,
Так врожаїться густо дощем.
Вже осипалось дивне намисто
Із шипшини. Й лежить під кущем...

Умивається листя багряне,
І береза голенька тремтить...
Старий клен до самого рання
Навкруг землю усе золотить.

На трояндах , як бархат ніжний,
Оксамититься сизий туман...
Скоро ці вже минуться, а сніжні
Зацвітуть всередині віконних рам.

Осінь одеська ще тепла й привітна,
Не насмілиться зимонька ще прилетіти,
У бутонах чудових троянда тендітна:
То ж які можуть бути Морозові квіти?

Зеленіє трава ще яскраво, на диво,
Хризантеми, троянди  в Одесі цвітуть...
Так навколо велично й  красиво –
Солов’ї ненароком назад не вернуть?


Рецензии