Батечку, мiй батеньку, високi...

* * *

Батечку, мій батеньку, високі
Трави уклоняються ще нам.
Тільки ж підступають інші строки...
Ляжемо хоч глиною у храм,

           Що його мурує Будівничий
           З вогнетривів —
           Люблячих сердець?..
           Піт Йому стікає по обличчю,
           Щось Йому нагадує багрець,

У якім і наші світять сльози,
У якім і мед осінщин є
Наших...
                Не зважаймо на погрози!
Косу смерть клепа? Та ж грім кує —

           Он які — не розігнуть! — підкови.
           До воріт приб’єм —
           Нехай щастить!
           Огира відпустим в чисте поле,
           Де роса висока шелестить...


Рецензии
Знаете, Алексей, может быть я что-то где-то пропустил, но мне всегда казалось, что мова - не очень поэтична. Заблуждался.
А может, вот только сейчас наступает "серебряный век" украинской поэзии?
Спасибо, за Ваше Творчество!

Романов Евгений Павлович   15.11.2012 12:54     Заявить о нарушении