Приятель

А дивний Той твій приятель, Іване:
Прийшов, впірнув в життя, як в води Йорданські,
Забризкав, освітив чоло твоє тверде любов’ю
І лиш всміхнувся мовчки на прощання.

А дивний твій Той приятель , Іване:
Розкрав у тебе учнів, з  ними й славу
І під кінець, щоб все тобі здавалось марним,
Їм доручив хрестити в тому ж краї.

А дивний сам ти, як твій друг, Іване:
Забрав бо Він у тебе все до нитки –
А ти всміхаєшся, закоханий нестямно:
"Йому рости потрібно, а мені – маліти".

А дивне все твоє життя, Іване:
Бо перед тим, як голову тобі за правду зняли,
Й несли Іродіаді в полумиску, всю криваву,
Ти все ще думав: чи це Той, на кого так чекав я?


Рецензии
Цікавий погляд...

Олись Лапковский   06.12.2012 17:03     Заявить о нарушении