Хъуэр

Журтхэм ящI унэфI щIадзауэ,
ЖьыфI бэяну къахуепщащ,
ДжэдыкIэпсыр лъапIэ хъуауэ,
Псыр мыупщIыIуу – ящэу арщ!
Ахэм я хьэр къызэпхъуатэм,
ЦIыху ехъулIэм сехъулIат!
Ильэсищэ къэзгъэщIами,
Сэ апхуэдэ схуэмыщIэнт,
Дерс дефолтым къыхэсхауэ,
Хэт сыт ищIэми согъэхъу,
Сом уиIэнкъым – ущхъэхынэм,
Щхьэм, шэсыпIэм укхырех.
Хъуэр куэд сощIэр зэхэсхау,
ЛентIэу гъащIэм хэухуэнау,
Ахэр пщIэну щхьэпэщ,
ГъащIэм и нэхуапIэщ.
Делэ гуэрым и хьэм уишхым,
Уи гу тIыуащIэу зэщыуэнш,
Ауэ губзыгъэм и хьэр къопхъуэм,
Еуей – псалъэр зэхэпхынщ.

*Хъуэр- притча


Рецензии