осiннiй

у осені поганий настрій:
вона послала нам істерику з небес.
та кожен знайде в цьому власне щастя,
наповнене множинами чудес.

вона готує іспити важкі,
які знаходяться на дотиках доріг.
налий же радість у чашки
й переступи через світів поріг.

жовтогаряча пані знов прийшла,
закутала у теплий рідний шарф,
не написала попередження листа,
а просто так явилася вона.

прийшла й тихенько вклалася десь збоку,
підкралася навшпиньках, аби не збудити.
а ти зрання зберешся на роботу
і знов забудеш напоїти квіти.

навряд помітиш зміни, що довкола,
пройдеш повз звичний кущ малини.
забув той смак, що має кока-кола,
і як дуріли влітечку малими.

надворі знов така звичайна осінь,
а ти вже виріс і не помічаєш,
як сереце в понеділок тихо просить
налити у дві чашки чаю..


Рецензии