Пiд холодним дощем

Під холодним дощем руда осінь втікала по сходинках,
Усе вище до хмар, до безжально-холодних краплин.
Завивали вітри, наче півчий у церкві на поминках,
А  ми  пили  удвох  гірку чашу, неначе полин.

Почуття, мов листочки, зіщулились сірі від холоду,
Від образи і болю скрутилася квітка в руці.
І тремтіла самотність сирітка нещасна... ой, холодно!..
Замерзала  на вітрі  прозора сльоза на щоці.

В  моїм  серці лиш  біль... ні від кого чекати нам помочі...
Мокрий слід твоїх ніг...  та байдуже...  до тебе не йду.
Тільки вишні в саду все бродили сновидами  поночі.
Ти мене не чекай... не прийду... не прийду... не прийду...


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.