Незалежн сть

                НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ?

                Я   ніколи  ще  так    не    писав,
                Твір мій зовсім на вірша не схожий!
                Я   від  холоду  так  ще  не  мерз,
                В ніч бурхливу і в день непогожий!
                Так багато що – треба сказати
                І на  радощах  плакати  треба,
                Але сліз чомусь обмаль,пробачте -
                І в бажаннях одна   непотреба!
                День сьогодні в країні знаменний
                І слова йдуть на думку  належні!
                Але душу  шматуюсь  на  частки -
                Почуття, мов кінці протилежні!
                Вісімнадцять вже років минуло -
                Незалежності   мого   народу!
                Але чим нам пишатись, не знаю?!
                Чим хвалитись хохляцькому роду?!
                Незалежні ми стали і    вільні,
                Від сусідів і братніх народів,
                А чи краще нам стало від того,
                Що їмо ми не з наших городів?!
                Хіба краще братам моїм,сестрам,
                Що в  папері   записана воля?!
                А в країні, як сіра  вовчиця –
                Править бал проклятуща недоля!
                Мені скажуть мої  слухачі –
                Що ти стогнеш і хочеш чого?!          
                А я голосно крикну, як зможу –
                Люди! Доброго прагну всього!
                Незалежності  хочу  від  болю,
                Від  неправди,  страху  і  зла,
                Від лукавих,дурних і підступних –
                Душогубів   та   їх    ремесла!
                Я   не  хочу  бути  залежним,
                Від хабарників та запроданців,             
                Від  злодіїв  та  пустозвонів,
                Паразитів та інших  поганців!
                Досить браття – багато їм честі,
                Я бажаю  їх  зовсім  не  знати!
                Я   бажаю   рідній   Вкраїні –
                Їх без жалю, як гниль корчувати!
                А тоді  вже на  чистому  полі,
                Правду  сіяти,  щастя і  віру!
                І дай Боже нам справжньої волі,
                Дай добра нам, любові і  миру!

                Григорій  Трудний      2008 рік.


Рецензии