Колядки

Скажіть  мамо, а  чи скоро св’ята,
С  колядками  та  під  вікно.
Нетерпляче,  питають  хлоп’ята,
Бо вже  сніг  за  порогом  давно.

І горіхи  в  торбинках  чекають,
Щоб  Різдво  лиш  прийшло  на  поріг.
І  хлоп’та щодня  виглядають,
А на дворі який  випав  сніг?

А їм  тільки  Різдво  прийде  в  хату,
В руки  дзвоник, гайда  під  вікно!
Колядують по селам хлоп’ята,
Хоч  замерзли  та  їм  все  одно!

І  носи,  наче  жар  червоніють,
Пальці  ніг  задубіли  давно.
А  хлоп’ята  сміються,  зігріють;
Піч  гаряча та тепле  рядно.

Коли  діти  колядку  співають,
Я  від  радощів  плачу,  чомусь.
Зірка  в  небі  над  яслами  сяе
Божий  син  народився –Ісус!


Рецензии