А на вулицi гулянка

Танцювали  чобітки,
А  боліли  ніжки...
Там  дівчатка  як  квітки,
Лиш  прив’яли  трішки.

А  музика як  утне,
Ухне барабаном.
Хіба  ж  мати  прожене,
Від  доньки  Степана?

Відпусти дочку.- гука,
Чи  глухий,  ти  хлопче?!
Що  ти  свого  гопака
Біля  неї  топчеш?

-Що  ви  тітко  ?Як це так?
-Серце  не  пускае!
Та  ще  швидше став гопак
Сам  аж  підлітае...

А  дівчина,  мов  калина,
Сяють  карі  очі.
Гляньте  тіточко  Галина,
Танцювати  хоче!

Не  запізнюйся  дитино,
Каже  стара  ненька,
Гуляй  серденько Галино,
Поки  молоденька.

Вже  на  небі  місяченько,
Круторогий  сходить.
Там  додому козаченько,
Дівчину  проводить...


Рецензии