Гарний сусiд

У  неділю  дві  дівчини
Розмовляли  біля  тину.
Одна  каже - сусід  гарний,
Та  кохати  його  марно.

Хоч стрункий  він,  та  вродливий,
Чорноокий  жартівливий,
Не  заглядай  – каже  мати-
Бачиш  доню-він  жонатий.

Жінка  його  молоденька,
Чепурненька,  та  гарненька.
-Що ви  мамо, та  я  ж  краща,
А тобі  морока  нащо7

Ти як  маків  цвіт  нівроку-
Непотрібна  ця  морока!
Гріх  великий,  каже  мати,
Чуже  щастя  руйнувати.

Я  хіба  його руйную,
Тільки голос  той  почую,
А зненацька  в  очі  гляну-
Серце наче  квітка в’яне...

Знаю  мамо що це  марно,
Та сусід  наш  дуже  гарний.
Друга  каже, щось  здаеться
Часом з  тебе  він   сміеться.

-Лишенько, а що робити?
Що? Сусіда-розлюбити!
Познайомлю  тебе з братом-
Молодим  і  не жонатим.

І  гріха  тобі  не  буде,
Та й  сусіда  ти  забудеш.
А  та  їй  відповідае;
-Кого любить  не  питае.
Коли  серденько  кохае...


Рецензии