Рiдна мова...

Ти  чуєш  -  музика  лунає?
Як  пташка,  радує  природу.
То  юна  дівчина  співає
Пісні  душі  мого  народу!
І  рідна  мова  ллється  дзвінко,
Як  навесні,  води  струмок.
І  в  небо  піднімає  стрімко
Ясний  парад  людських  думок.
Чарівна  українська  мова-
Ти  голос  прадідів  старих:
Квітуча,  щира,  веселкова.
Перлина,  серед  мов  земних.
Тебе  не  раз  в  кайдани  брали,
На  пісні  й  вірші  ставили  табу.
Та  скільки  б  вороги  не  бунтували,
Ти  гідно  завершала  боротьбу!
Допоки  в  серці  українця
Палає  патріота  дух!
Нас  збереже  Небесна  Трійця!
А  рідна  мова  втішить  слух!


Рецензии
обожаю такие стихи! так радует, что есть у нас патриоты!..

Мирьям Сикилинда   02.11.2012 14:21     Заявить о нарушении