Доки не помiтили - жилося...

* * *

Доки не помітили — жилося
Легше. І співалось як в гаю.
          ...Налетіли. Зміями — волосся...
          Розтягли і хату, і сім’ю.

Не збереш по трісочці. По звуку
Голоси не виснуєш святі...
          З муки — в муку. З муки — в іншу муку.
          В каятті стоїш — як у смітті.

Ну кому, кому воно потрібне?
Ці — не чують. Віри — Той не йме...
         Он старий з ціпочком ледве диба.
         Он в усі щілини вітер дме.

Сиплються — пісок сухий і сльози
Висохлі. Хоч шапку підставляй.
         Скачуть, хлебчуть кров твою пронози.
         І дзижчать. І славлять темний гай.


Рецензии
Знову i знову вiдкриваю Вас, Олексiю!
Дякую Вам!

Вадим Мусиенко   02.08.2013 18:12     Заявить о нарушении
Заходьте, буду тільки радий, шановний Вадиме!

Алексей Ковалевский Укр   03.08.2013 09:37   Заявить о нарушении