Indragostitii

               
Cindva  demult-tro  tara  departata,
Precum  e  cerul  de  pamint,
Traiau  indragostitii  un  baiat  si-o fata,
Si  poate  ca  si-acuma  Sint.
Baiatul   Se  sfia  sa-i  Spuie  fetei,
C-o  adora  si  ii  placea  nespus,
Dar  intr-o  zi  i-a  vorbit: atit de  tare-ntreaga  viata  te-am  iubit,
Si  fata  i-a  raspuns  cu-acelasi  sentiment.
Parea  ca  piedici  se  feresc  din  fata  lor,
Din  fata-amorului  in  inimi  arzator.
Insa  o  ce  nenorocire,
In  graba-mparatul  da  de stire,
Hotarele  tarii-s  calcate,
De  multe  osti  pagine  si-ngimfate,
Toti  craii  boierii  la  oaste  sa  fie  chemati,
Iar  de  nu  vor-decapitati.
Si  multa  frica  a  bagat,
In  oameni  mari  porunca  de-mparat,
Dar  mai  mare  e  frica  si  scirba  de  tara,
Care  atunci  putea  sa pieara.
Si  baiatul  nostru  zvelt  si  zvapaiat,
La  razboi  de buna  voie  a  plecat,
Dar  inainte  de-a  esi  din  casa,
Ceru  cuvint: o  scumpa  mea  mireasa,
Tu  sa m-astepti  de  la  razboi  frumoasa,
Mireasa  i-a  raspuns: te-oi  astepta,
Tu  drag  imi  esti  iar eu  in veci  voi  fi a  ta.
Trecu  un  an trecura  doi  baiatul  nu  se-ntoarse  inapoi,
Asa  trecut-au  sapte  ani de  asteptari  de chinuri  si  rabdare,
Ce  s-a-ntimplat  cu  dinsul  oare?
Poate  in  chinuri  grele  moare,
Sau  poate-i  viu si   sanatos
Dar  ce  folos  dar ce folos,
Cind  nu-l  mai  vad  cu  ochiul  meu,
Cind  nu-l  mai  pot  cuprinde  eu.
In  graba  ca  calul  trecu  tineretea,
Tot  timpul-o apasa  tristetea,
Si  dorul care  nu  s-a  potolit,
Unde-i  flacaul  alta  si-a  gasit?
De-a  ei  prieteni  sfat i-au  dat:
Sa  uiti  de  el  imediat,
Sa  te  mariti cit mai  degraba,
Caci  ai ajuns  deja  o  baba.
Ea  sfatul  clar  l-a  ascultat,
A  doua  zi  s-a  maritat,
Tip-til-tip-til  neasteptat,
La  propria  nunta  nechemat,
Vine  intreg  nevatamat,
Ba,  chiar  in  rang  s-a  ridicat,
S-a  dus  un  simplu  baietan,
Acum  uitati-l ca e capitan.
S-apropie  atuncea  linistit,
De  mire  nou  nechibzuit,
Din  sulet  l-a  felicitat,
Apoi  asa  a cuvintat:
Esti  norocos  te-ai  insurat,
Mireasa  mea  tu  mi-ai  luat.
Iar  tu  muiere  mincinoasa,
Nu  ma  iubiai  deloc  nu m-asteptai  acasa.
Trai-vei  fericit  iti  va fi  bine  dar  nu  cu mine nu  cu  mine,
Caci  de mine  ai  uitat,
Caci  pe  mine  m-ai  tradat.
Te  las  te  las  dar  sanatoasa,
Ramii  ramii  frumoasa  mea  mireasa,
Trai-vei  fericit  iti va  fi  bine  dar  nu  cu  mine nu cu mine.
Asa  s-au  despartit  idragostitii,
Asa  s-a  stins  amorul  lor,
El  doar  jaratic  doar  nefericire,
A  mai  lasat in inimi  si un  dor.   

             


02.12.11


Рецензии