Записано все...

Записано все і розкраяно все, а проте
Змарнілі у силі, ми сіємо спротиву квіти.
Барвінок...Безсмертник...І мальв закодований текст
З одним прочитанням:
Піднятись, повстати, злетіти

Над вирви ходінь, де з гробами стикались гроби,
Кривавились плаци й палаци від страху тремтіли,
Над склепи і плити, огради і скіфські горби,
Посипавши сіллю з чумацьких возів
Прісні крила.

А там...раювання-літання квітучі шовки,
Барвінок...Безсмертник...
І ніжності цілі століття.
Червоним і чорним гаптовані доль рушники
І крила - де пісня окроплена миртом блакиття.

А там...тільки воля й одна заборона - з вини,
Що світ розколола на два вакханальні ограння:
"Осанна!" - табу,і так само табу:"Розіпни!"
Все інше - єдине:
Барвінок...Безсмертник...Літання...


Рецензии