Згниeмо всi ми у пiдвалах

Шукаєш ти собі притулку,
У стінах камінних, холодних,
І погляд бачиш за спиною.

І кожний крок твій це омана,
Тебе чекає у пітьмі,
Велика дурість, зла невдача.

Згниємо всі ми у підвалах,
І мати рідна не заплаче,
Кістками нашими збудують собі будівлі олігархи.

Солодкі губи в тебе сон,
І все так хочеться напитись,
І світа божого не бачить.

Не чути скиглення глухе,
Що серця камінні затопчуть,
Гарячу кров все смокчуть, смокчуть.

І сльози ллються із очей,
Дитя крихтину доїдає,
І старий дід хрипить, ригає.

Мене знов залихоманить і трясе,
Аж знову, знову відпускає,
Несе мене у край гидоти.

Брудне, небрите, зле обличчя,
Що хоче їсти і напитись,
Устами з камінних полів.

Ридання, сморід і чекання,
Чекання кращого життя,
Чекання правди і довіри.


Рецензии