Палка романтична уява

Палка романтична уява
Занадто набридлива справа:
Спостерігати
До ранку
Жовті ліхтарні сни.

Чіткі переламані  тіні
Таврують чорнилами стіни,
Бентежать сумом
Безсоння,
Звуть усе потайне.

Страждання, зітхання, світання,
Як німб що не гасне кохання,
Примхлива синовня доля
І ранок
Врешті решт.

А далі, годину потому,
З очей і душі змити втому,
Впхнувши Ії за грати
Щиро усміхнених уст.


Рецензии